Inleiding: ‘492.000 Antwerpenaars hebben jou nodig’


Geen mooiere plek dan de stad, geen grotere voldoening dan schuldig te zijn aan de tevreden glimlach op het gelaat van 492.000 Antwerpenaars. Of dacht je dan werkelijk dat we zonder reden zot zouden zijn van A?

Laten we eerlijk wezen, we wilden altijd al dat tikkeltje anders zijn. We praten een beetje anders, we gedragen ons een beetje anders, we voelen ons een beetje anders. Als één grote familie. De stad is onze woonkamer en onze tuin, zo voelen wij dat. We wonen en leven er ten volle. We werken er ook, om ze leefbaar te houden. En soms is dat werken heel erg zichtbaar en tastbaar, maar net zo goed is dat opvallend onopvallend.

Want wie stak er de handen uit de mouwen om Park Spoor Noord tot een plek te maken waar het altijd een beetje thuiskomen is? Wie zorgde ervoor dat de weg naar het park veilig fietsbaar is? En wie zorgde er voor die fiets, of Vélo? En ga zo maar door. Van de werkmannen die de grasvelden aanlegden, tot zij die ze wekelijks onderhouden. Van zij die de fietspaden proper houden tot zij die de facturen betalen voor de aanleg van dat fietspad. Tot zij die in de boekhouding optekenen hoeveel er precies werd betaald. Allemaal werken ze voor de stad.

Dag in dag uit gaat ieder van hen tot het uiterste om de stad woonbaar en leefbaar te houden. Zij gooien de deur van hun werkplek niet zomaar achter zich dicht. Niemand gooit de deur van de stad achter zich dicht. Het is een plek van wonen en leven, maar ook van werken. Om eenieders dromen en ambities waar te maken. Mensen, maar ook organisaties, die dromen van hele grote dingen, grootse dingen, zoals een torenhoog museum dat uitkijkt over de hele stad. Maar ook van hele kleine dingen, zoals een veilige straat, een propere stoep, een gelukkige buurman.

Werken voor de stad Antwerpen, da’s werken voor je buurman, de bakker, de burgemeester, de man in de straat. Dat is werken voor 492.000 werkgevers, en verrassend genoeg is dat niet altijd een eenvoudige klus. Allemaal hebben ze hun verwachtingen, allemaal rekenen ze op jou om die waar te maken. Wie voor de stad werkt gaat elke dag opnieuw tot het uiterste, want zo hoort het ook. En of je nu administratieve taken op jou neemt tijdens een zomers stadfestivalletje, tweemaal per jaar de struiken in het stadspark snoeit of er dagelijks voor zorgt dat het Astridplein er netjes bijligt, allemaal willen we dat ze tevreden zijn. Elk van die 492.000 werkgevers.

Werken voor de stad doe je met passie en toewijding, met heel erg veel plezier. Da’s veel meer doen dan vaak wordt opgemerkt. De verwachtingen zijn torenhoog, daar wordt niet over gelogen. Maar kijk ook eens naar wat er tegenover staat, naar de voldoening die een onverwoestbaar doorzettingsvermogen oplevert. Je krijgt een werkplek die je niet zomaar achter je laat. Een plek die gezien mag worden, waar je kan wonen en leven.

Meer nog, de stad is een werkplek waar je wíl wonen en leven. En wees eerlijk, wie kan er nu zoiets zeggen?

Terug naar overzicht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s