I see you | Adam Randall

Een verdwijningszaak is niet het enige wat de man des huizes bezighoudt in deze formulematige thriller.

Wie kent Helen Hunt nog? Meer dan twintig jaar geleden kreeg ze een Oscar, nadat ze Jack Nicholson kordaat van antwoord had gediend in het luid overroepen As good as it gets. Nadien zou ze al te vaak tekenen voor slappe films, zoals ze dat ook in de jaren ervoor had gedaan.

54faed5c-ba0b-11ea-ab4e-d6c927a02748

De schools in elkaar gepuzzelde thriller I see you kan zo mee in dat rijtje. Hunt is trouwens ook hier een vrouw die zich niet laat ringeloren. Zij reed een scheve schaats, maar het is haar vent (Jon Tenney) die elke nacht op de zetel doorbrengt. ‘Ik blijf maar in slaap vallen voor de tv’, probeert hij zijn waardigheid te redden tegenover hun zoon.

Tenney speelt een rechercheur die belast is met de ­verdwijning van een jongen in het Stephen King-achtige stadje waar het gezin woont. Er duiken gelijkenissen op met een oude, opgeloste zaak. Intussen gebeuren bij hen thuis de meest bizarre voorvalletjes, van een foto­kader die plots leeg is tot een mok die verdwijnt (en later opduikt op het dak). Er lijkt ook iemand rond te sluipen.

B-film

Het moet gezegd dat het allemaal veelbelovend uit de startblokken schiet. Met veel gevoel voor mysterie trekt het verhaal de twijfelaars aan boord. Dat het niet op een bocht kijkt, moet je maar oké vinden. Zo blijft het tempo erin en de aandacht scherp. Maar gaandeweg komt de waarheid aan het licht: I see you is niets meer dan een matige, weinig gelaagde B-film.

Valt er dan geen kritiek in te lezen op hoe we in onze ­riante huizen gezellig naast elkaar leven? Lezen staat vrij.

(Verschenen op 30 juni 2020 in De Standaard)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s