Escape from Pretoria | Francis Annan

Of het nog wat wordt met de carrière die van Daniel Radcliffe, in een vorig leven Harry Potter? 

Daniel Radcliffe was eerder al de bolleboos met het brilletje en nu heeft hij ook een echte baard. In deze tamelijk onnozele prison break heet hij niet Harry maar Tim. Het zijn de jaren 70. Met een ludieke actie verzetten hij en zijn maat (Daniel Webber) zich tegen de apartheid in Zuid-Afrika en belanden zo achter de tralies. Al snel komen ze met het in­genieuze plan om – hou je vast – te ontsnappen.

Film-Escape-from-Pretoria

Tunnels zijn voor mollen, helikopters voor Sekkaki. Tim bedenkt dat ze ook gewoon de sleutels van de cellen en tussendeuren in hout kunnen namaken. Simpel, dus. Zie hoe hij aandachtig kijkt naar de bos aan de broeksriem van de bewaker!

Escape from Pretoria is slappe kost ­zonder enige interesse in de geschiedenis van het land. Los daarvan is het een ronduit ongeloofwaardige bedoening. Daar veranderen de feiten waar het zich op baseert niets aan. Deze jongens zijn ook niet echt, het zijn bordkartonnen figuren zonder verhaal. En Radcliffe is zonder meer bedroevend. Zweinstein was duidelijk geen acteerschool.

(Verschenen op 30 juni 2020 in De Standaard)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s