Birds of prey | Cathy Yan

Kleurrijk, explosief en Margot Robbie op het voorplan. Toch is Birds of prey niet de verhoopte brok fun. 

Supertalent Margot Robbie (Bombshell) speelde vier jaar geleden in Suicide squad al Harley Quinn, het flamboyante liefje van The ­Joker, de schurk uit de Batmanverhalen. Nu het tussen hen over en uit is – hij mag niet eens meedoen – krijgt ze pas echt de kans om in al haar ­extravaganza te schitteren.

Schermafbeelding 2020-03-10 om 16.31.39

Birds of prey is explosief en buitengewoon kleurrijk vertier, het type carnavalsfeest waar ze zelfs in Aalst zouden voor terugdeinzen. Maar wat deze blockbuster voorts te bieden heeft, is dunnetjes.

Deadpool

Dat ze bij DC Comics ook de Deadpool-films van concurrent Marvel hebben gezien, staat vast. Het gros van de ingre­diënten – een gekscherende voice-over die doelbewust chaotisch is – neemt het vrolijk over. Ook het gratuite sadisme en het schorem zijn er louter ter uwer vermaak. Tot het verhaal gaat sputteren en de intriges enkel nog onverschilligheid opwekken.

Tegelijk is het bijna crimineel zoals de makers pittige vrouwen laten aanrukken en daar vervolgens weinig betekenisvol mee aanvangen. Harley Quinn heeft misschien wel geen vent nodig, maar een film die de tijdgeest een speelse draai rond de oren verkoopt, had haar wel een dienst bewezen.

(Verschenen op 5 februari 2020 in De Standaard.)

Een gedachte over “Birds of prey | Cathy Yan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s