Spies in disguise | Nick Bruno, Troy Quane

Een geheim agent en een knullige uitvinder delen een missie in deze rommelige animatiefilm.

‘Mijn naam is Sterling. Lance Sterling.’ Moet het nog gezegd waar deze spionagekomedie op kindermaat een ludiek en tamelijk inspiratieloos doorslagje van is? Een experiment draait fout uit wanneer de zelfingenomen geheim agent Sterling in een duif verandert. Dat kan je karma noemen. Duiven zijn de ratten van het luchtruim en deze gladjanus verdient zijn lot. In wezen is het te wijten aan Walter Beckett, een klunzige uitvinder met kijkers vol onschuld. Hij charmeert als evenknie van Q uit de 007-franchise.

Screen Shot 2019-12-31 at 02.07.13

In de openingsscène zien we Walter als kind met zijn alleenstaande mama. Dat hij anders is, vindt zij best oké: ‘Team raar’. Maar al snel moet hij verder met enkel nog de herinneringen aan de warme jaren die ze samen beleefden. De lieve, inventieve knul groeit uit tot een geïsoleerde, sociaal incapabele kluns.

Ice Age

Blue Sky Studios van Ice age-bedenker Chris Wedge is, op die eerste productie na, nooit een biotoop voor sterke animatiefilms geweest. Twee jaar geleden stelden ze nog teleur met Ferdinand, over een stier die van bloemen hield. Ook nu willen ze vechten voor wie anders is.

Daarvoor zijn ze aan de haal gegaan met het idee van Pigeon: impossible, een korte animatiefilm uit 2009. Maar ze zijn er niet in geslaagd om een origineel avontuur te vertellen.

Geheim agent Roekoeloos is schalks, maar ook karikaturaal en zonder verhaal. De overdaad aan springerige actie ontneemt het alle kansen om harten te veroveren. ­Missie: onsuccesvol.

(Verschenen op 24 december 2019 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s