The Addams family | Greg Tiernan, Conrad Vernon

Wie kent die macabere familie Addams nog? De vreemde vogels die in de jaren 90 nog herleefden in Angelica Huston en Christopher Lloyd zijn nu (opnieuw) animatiefiguren. 

In een spookhuis vlak bij een moeras leeft de familie Addams, een clan van malle kornuiten die niet zien hoe angstig de wereld naar hen kijkt.

the-addams-family-mystery-mansion-600x338

Elke vergelijking met de Trumps is smaad aan het adres van deze naargeestige sympathiekerds. Tekenaar Charles Addams bedacht hen trouwens al eind jaren 30, als een satirische versie van het Amerikaanse modelgezin.

Na een reeks speelfilms – de bekendste is die uit 1991 – en talloze (animatie)series is er nu de eerste animatiefilm. Niemand was meer geschikt geweest om die te maken dan Tim Burton, de man met het patent op rare snuiters. De plannen voor een stop-motionfilm lagen zelfs op tafel, tot MGM besliste om zonder Burton voor een toegankelijkere computeranimatie te gaan.

Slappe grappen

Op zich oogt het resultaat niet onaardig, ware het niet dat het verhaaltje zo rommelig en ronduit lui is. In de plaats van morbide humor worden hier slappe grappen geserveerd, waarvan enkel kleuters en dronkaards gaan grijnzen.

De droevigste mop: de sequel is al ­besteld.

(Verschenen op 3 december 2019 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s