Good boys | Gene Stupnitsky

De makers van ‘Superbad’ maken hun naam waar met deze kinderachtige komedie om snel weer te vergeten.

Jongens van tien weten heus wel wat tampons zijn. ‘Meisjes steken die in hun kont zodat er geen baby’s uit komen.’ Elke andere komedie over doodbrave kereltjes zou minder verwachtingen scheppen, maar Good boys is bedacht door de makers van de tienerkomedie Superbad.

58cf29c76552431aa17acfeecc81c757_5662886dadda450f89869f25d8183e12_header

Foute humor kan fun zijn. Wie de Amerikaanse versie van The office heeft gezien, gelooft ook best dat Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky de pen hebben voor een stout coming-of-ageverhaal. Hoe kon deze film dan toch zo onnozel uitdraaien?

Good boys volgt Max (Jacob Tremblay, bekend van Room en Wonder) en zijn maten Lucas en Thor tijdens een dagje spijbelen. Er zit een klasfuif aan te komen en ze hebben nog wat te oefenen: zoenen en bier drinken. Bovendien zal Max’ crush er zijn. ‘Misschien maken we wel oogcontact.’

Anale kralen

Natuurlijk doen ook kleine jongens zich groter voor dan ze zijn. Ze zeggen al eens dingen die ze zelf niet begrijpen of geven hun liefje nietsvermoedend anale kralen als halsketting. Misschien had het beter gewerkt als ze zich bewust waren van die blunders.

De film komt vooral niet verder dan ‘choquerende’ schunnigheden en vreselijk flauwe grappen. Op de set moet dat dolle pret geweest zijn, maar aanstekelijk is het niet. Bovendien wordt Thor gespeeld door zo’n bedroevende kindacteur, dat onze nekharen overeind kwamen.

Wie al jaren zelf zijn veters kan strikken, vindt niets aan deze spijtige bedoening.

(Verschenen op 24 september 2019 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s