Poms | Zara Hayes

Diane Keaton maakte met ‘Annie Hall’ en andere films van Woody Allen naam als comedienne. Dat is er al jaren niet aan te merken. 

Soms vragen we ons af of Diane Keaton zich nog haar laatste sterke rol herinnert. En nee, dat is geen smakeloze allusie op haar 73 lentes. De roekeloosheid waarmee de Oscarwinnares, bekend van Annie Hall en Reds, nu al jaren haar talent vergooit, is zo doodjammer.

Schermafbeelding 2019-08-20 om 22.33.00

Haar films beginnen zelfs op elkaar te gelijken. Een jaar na Book club roept ze al opnieuw een kliekje bijeen in een beschamende komedie. Deze keer krijgt ze enkele medebewoonsters van een seniorenpark warm voor het cheerleaden, ondanks een existentieel probleem: ‘Voor wie gaan we cheeren?’

Malle oudjes

Het antwoord is als de film: betekenisloos. Scènes zonder pit of pointe en non-humor plegen een aanslag op eenieders gezonde bloeddruk. Meer dan malle oudjes in stroeve lichamen hoeven ze niet te zijn. Actrices als Jacki Weaver en Pam Grier zijn nochtans tot zoveel meer in staat. Waarom gaf debutante Zara Hayes hen niet meer om handen?

En te bedenken dat Keaton hier als co-producente mee haar schouders onder zette. Om grijze haren van te krijgen.

(Verschenen op 20 augustus 2019 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s