Godzilla: king of the monsters | Michael Dougherty

Een batterij monsters doorkruist brullend het witte doek in deze peperdure ‘Godzilla’-sequel. Zie hoe ze het klimaat redden.

Met zijn baasspelerij heeft de mens deze planeet flink om zeep geholpen. Tot zover zijn we het eens met de vurige wetenschapster die Vera Farmiga speelt. Wat bedenkelijker klinkt, is haar idee om het roer om te gooien: laat de schubbige jongens het onder elkaar uit­vechten. Van onze beschaving zal niets overblijven. Net dat is nodig om te kunnen terugkeren naar een natuurlijk evenwicht. Hallo, Anuna?

godzilla-king-of-the-monsters-new-trailer

Laten we er niet omheen draaien: hoe langer het duurt, hoe moeilijker dit ongetemde spektakel te harden is. Het ‘verhaal’ knoopt aan bij Godzilla, de remake die vijf jaar geleden al een déjà vu van slechte cinema was. Naast de titelverdediger krijgt een stoet van soortgelijke beestjes nu de taak om de kijker naar adem te doen happen. En dat kostte maar een prikje: 200 miljoen dollar.

Vanaf het begin worden alle computereffecten uit de kast gehaald. Een beetje de spanning opbouwen, ook tot de introductie van de monsters, was anders geen gek idee geweest. Op de set ­liepen voorts klasbakken genoeg rond, maar daar wordt weinig mee gedaan. Millie Bobby Brown is wellicht de enige uitzondering.

godzillakingofmonsters-744x418

Marvel achterna

De film zelf maakt deel uit van – we verzinnen dit niet – het ‘Monsterverse’ van Legendary ­Pictures, het Amerikaanse productiebedrijf achter deze franchise. Daarmee verwijzen zij naar een fictief wereldje waar een hoop monsters elkaar de komende ­jaren zal treffen. Exact zoals Marvel zijn universum van superhelden invult. Slim bedacht zeg.

Houd uw oogkleppen nog even bij de hand. In Godzilla vs. Kong zullen volgend jaar alvast de twee meest iconische schoffies binnen deze reeks duelleren. Het maakt dus geen donder uit of u warmloopt voor deze film.

(Verschenen op 29 mei 2019 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s