John Wick: Chapter 3 – Parabellum | Chad Stahelski

De notoire huurdoder John Wick heeft, naast een stel knokige vuisten, nu ook een prijs op zijn hoofd.

Keanu Reeves is als Tom Cruise: hij doet zijn stunts gewoon zelf. Stoere jongens toch, die helden van Hollywood. Sommige critici gaan zo ver, dat ze nu ook de beide actiereeksen gelijkschakelen. Is huurdoder John Wick dan even straf als Ethan Hunt, de fameuze geheimagent uit de Mission: impossible-films? Welnee, gekkerds.

2c1b95bc-7b05-11e9-a255-45ca559bcc4d

Toen in 2014 de eerste film in de zalen kwam, liep het wel meteen storm voor zijn strapatsen. Het grote publiek leerde John Wick kennen als een man die de lakens deelde met een pup. Dat zat zo: hij had het beestje gekregen van zijn vrouw, kort voordat ze gestorven was aan kanker. Maar het komt om wanneer het een stelletje nozems op zijn pad kruist. Natuurlijk is onze held daar kapot van.

In deze derde film is die woede nog niet gaan liggen. Niet dat het daar echt over gaat. Er staat nu vooral een prijs op zijn hoofd omdat hij zonder permissie een onguur figuur heeft omgelegd. De jacht op hem is dus geopend.

Confrontaties

Maar het verhaal is nog steeds bijzaak. Ook John Wick: chapter 3 – parabellum moet het vooral hebben van de snoeiharde confrontaties. Die zijn even entertainend als geestig. Heerlijk gechoreografeerd ook, dat moet je de makers nageven. De regie was opnieuw in handen van Chad Stahelski, Reeves vroegere stuntman die ook de vorige twee films inblikte.

john-wick-3-jw3_d07_02224_rc_rgb

In de VS heeft John Wick zijn start niet gemist. De film kwam er vrijdag in de zalen en voert nu al de box office aan. Hij lokte dit weekend bijna dubbel zoveel bezoekers als de Marvel-helden uit Avengers: endgame. Krachtpatserij hoeft niet altijd intergalactisch te zijn.

Maar een arsenaal aan emoties weet de filmster uit The matrix nog altijd niet op te roepen. In elke scène kijkt hij even onbewogen, alsof hij ook maar gewoon zijn job staat te doen. Een hachelijk takenpakket is het wel. Zeiden we al dat Keanu Reeves zijn stunts tegenwoordig gewoon zelf doet?

(Verschenen op 21 mei 2019 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s