The Queen’s Corgi | Vincent Kesteloot, Ben Stassen

Corgi’s zijn de meest charismatische royals. Maar een kinderachtig avontuur is waarmee deze viervoeters het moeten doen.

De Queen heeft zich altijd omringd met corgi’s, tot vorig jaar de laatste stierf. Wijsneuzerige snuit, stompe poten – je struikelt er zo over. Hoewel ze er in deze tamelijk flauwe animatiefilm al drie heeft, krijgt ze van prins Philip nóg zo’n pup cadeau. Netjes ingepakt in een gestrikte doos.

nWave_TheQueensCorgi_Mischief

Daar struikelt dan weer niemand over – de film speelt sinds woensdag in de zalen – terwijl het toch bedenkelijk blijft om een huisdier als geschenk te promoten. Wacht maar tot dierenactiviste An Lemmens er lucht van krijgt. Of niet, want zij spreekt in de Vlaamse versie een van de stemmen in.

Rex, zo heet de viervoeter, meet zich als nieuwe favoriet al snel een attitude aan. Wanneer hij door een list buitengesloten raakt en zelfs in het asiel belandt, leren we dat hij in feite nog de kwaadste niet is. Voorts mogen asieldieren dan geen stamboom hebben, ze zijn niet minder hartveroverend – het lesje: adopteer!

Donald Trump

Maar wat is de toon soms al te speels, op het dommige af. Het bezoek van Trump kun je gerust onnozel noemen.

Achter The Queen’s corgi schuilt het Belgische nWave Pictures, dat het publiek met Bigfoot junior evenmin een vette kluif toewierp. Liever leeft deze studio zich uit met de mogelijkheden van 3D. Hier: RealD 3D!

Een kinderfilm maken waar je als ouder ook wat aan hebt, dat is nog wat anders. Misschien zullen vijf- tot tienjarigen om deze doorzichtige pretboel nog net grinniken. Voor u moet het maar genoeg zijn dat zij er plezier aan beleven.

(Verschenen op 6 april 2019 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s