Voyez comme on danse | Michel Blanc

Franse komedies weten doorgaans hoe je aandacht vast te houden, behalve dan deze Voyez comme on danse.

‘Bertrand heeft me verlaten. Hij nam zijn koffer en zei “Tot vanavond”. Hij was heel discreet.’ Er waait een vermakelijk cynisme door Voyez comme on danse, een soort deurenkomedie van compleet overtrokken verhaallijnen, intriges en misverstanden. Het allegaartje van narcisten zet zichzelf met groot vertoon te kijk.

804da218-cb08-11e8-8018-7976d3c7f86d

Als een gevatte relatiekomedie verfilmde de Franse acteur Michel Blanc met Embrassez qui vous voudrez in 2002 de bestseller Summer things van de Brit Joseph Connely. Hij schreef nu zelf een vervolg dat laat zien hoe het dit ensemble zovele ­jaren later vergaat. Al hoef je helemaal niet vertrouwd met hen te zijn om in het verhaal te kunnen stappen.

Maar Blanc geeft de plot te vaak voorrang op het vermaak met een scherpe ondertoon. Met een cast met actrices als Charlotte Rampling en Karin Viard laat deze geestige boel dan algauw de indruk na van een feest vol gemiste kansen.

(Verschenen op 9 oktober 2018 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s