Mile 22 | Peter Berg

Wie kan nog bijhouden hoe vaak Mark Wahlberg en regisseur Peter Berg de handen op een buik legden? Kijk, nu doen ze het weer!

De kwaal van elk dozijn actiefilms is ook die van Mile 22: je geeft geen moer om de missie. Een eliteteam dat een informant door een corrupte politiestaat moet smokkelen? Flikker toch op zeg.

MILE 22

Het is veel gezegd dat Mark Wahlberg deze patserige spionagefilm redt. Het blijft een janboel van breedgeschouderde ­actie en chaos, maar hij is wel diegene die zorgt dat je er als kijker nog plezier aan beleeft.

Marky Mark speelt James Silva, de held die het team trekt. Jongens, wat een prater is die man! Minder vuil­gebekt dan zijn rol in The departed, maar wat gingen we een eind scheef grijnzen van zijn gevatte replieken. ­Silva heeft over alles zo’n verankerde mening, dat je hem een Twitteraccount zou geven.

Voor de acteur is het de derde keer in twee jaar tijd dat hij samenwerkt met regisseur Peter Berg (Deepwater Horizon). Doorgaans weet die wel hoe je suspense in cinema giet, maar deze keer is hij niet die extra mile gegaan.

(Verschenen op 25 september 2018 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s