A simple favor | Paul Feig

Aan komisch talent ontbreekt het deze actrices beslist niet. Dat maakt het zo spijtig wanneer de film op een gezapig zijspoor belandt.

Voor regisseur Paul Feig (Bridesmaids, Ghostbusters) is het de normaalste zaak om vrouwen groot op de affiche te zetten. Dat doet hij ook nu weer met wat begint als een geestige satire over twee jonge moeders die elkaars ultieme tegenpool zijn.

2178737

Blake Lively (Gossip girl) leeft zich uit in haar rol als Emily, een powervrouw en hooggehakt stijlicoon dat haar zoontje toespreekt zoals je mensen weleens hun hond hoort roepen. Met haar flair en directheid maakt ze indruk op Stephanie (Anna Kendrick), een preuts weduwtje dat zich maar wat vereerd voelt met hun onverwachte vriendschap.

A simple favor is een donkere ­komedie die speels tegen de film noir gaat aanschurken wanneer Emily ­mysterieus verdwijnt. Tegelijk lijken we beland in een lichte variant op ­David Finchers Gone girl.

Zonder de vonken van hun onder­linge chemie verliest het verhaal echter al snel zijn panache en wij onze aandacht.

(Verschenen op 25 september 2018 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s