Tag | Jeff Tomsic

Dat het leven net zo goed een spel is, nemen vijf grote jongens letterlijk: ze spelen tikkertje, als kinderen op de speelplaats. 

Vergeet botox, weer de plastisch chirurg. Alleen door de speel­vogel uit te hangen, kan je de Tijd nog een loer draaien. Dat is tenminste wat vijf vrienden voor waar nemen. Al dertig jaar lang verliezen zij zich tijdens de maand mei in een ordinair spelletje tikkertje. ‘Wil je oud worden of blijf je spelen?’

jake

Een hoogtepunt van raffinement kan je Tag niet noemen. Het hele opzet klinkt zo onnozel dat je je terstond afvraagt of in Hollywood nog wel iets in de prullenmand belandt. Deze komedie vertrekt van een artikel uit The Wall Street Journal –ware feiten legitimeren tegenwoordig elk verhaalidee.

Tegelijk liegt de man achterin de bioscoopzaal niet als hij beweert dat hij ons meermaals in een lachkramp hoorde schieten. Geestig en gortdroog zijn vooral de replieken van Kevin Sable, een rol waar de Amerikaanse stand-upcomedian Hannibal Buress met groot vermaak zijn tanden in zet.

Phil Bosmans

Gek genoeg krijgen net de bekendere namen het minder sterke materiaal. Het lijkt nu wel zeker dat Mad men-acteur Jon Hamm voor de rest van zijn dagen als ­alfamannetje in een driedelig pak vastzit. Ook Isla Fisher wacht nog steeds op de rol die haar komisch talent ernstig neemt.

Voor een niet mis te verstane boodschap zit je wel op je plek: maak tijd voor plezier, verlies niet uit het oog wie je dierbaar is. Phil Bosmans indachtig, heet dat.

Zo nu en dan is Tag echt grappig, maar je moet er wel een boel flauwigheden voor verduren.

(Verschenen op 24 juli 2018 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s