Adrift | Baltasar Kormákur

Shailene Woodley slaat het avontuur op zee niet af. Het verhaal waarmee ze zal thuiskomen, is onvoorzien.

Opnieuw zet Moeder Natuur de mens op zijn nummer in een film van de IJslander Baltasar Kor­mákur. Jake Gyllenhaal waagde zich in ­Everest nog aan een hachelijke klimexpeditie, nu geeft de regisseur Shailene Woodley in Adrift het roer van een zeiljacht in turbulente wateren. De Big little lies-­actrice vertolkt Tami Oldham, die het als prille twintiger in 1983 aan den lijve ondervond.

adrift3

Gedesoriënteerd en met een zwaar­gehavende schuit moest zij na een meedogenloze storm huiswaarts zien te ­keren. In de nabijheid van haar verloofde (Sam Claflin), die zwaargewond en ijlend op het achterdek lag, vond ze de kracht om door te zetten.

Adrift als een barre overlevingsstrijd in de gedurfde stijl van J.C. Chandors All is lost, dat is Kormákur iets te riskant. Liever pleziert hij de homo romanticus met flashbacks over hoe de twee ­elkaar ontmoetten. Maar de context van die coup de foudre kabbelt zo lusteloos op platitudes dat je de hele tijd denkt: zorg er nu gewoon voor dat die boot kan aanmeren.

(Verschenen op 3 juli 2018 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s