Zombillenium | Arthur de Pins, Alexis Ducord

De Franse striptekenaar Arthur de Pins plooit niet voor de clichés van het animatiegenre in zijn eerste langspeelfilm.

In het universum van ­Disney en Pixar oogt elke heldin als een snoezige prinses, maar daar doet de Franse striptekenaar en filmmaker Arthur de Pins niet aan mee. Liever geeft hij haar in Zombillenium woest­rode lokken, armen vol tattoos en een Nine Inch Nails-shirt. Zelfs voor een stoere dochter van de duivel is dat ongewoon.

zombillenium-cast

De setting is een griezelig pretpark gebouwd op de ­toegangspoort naar de hel. Hier werken echte vampiers, weerwolven en zombies zich beurs om bezoekers de schrik van hun leven te bezorgen. De Pins adapteert zo zijn eigen stripreeks.

Aan durf en frisse ideeën ontbreekt het deze Belgisch-Franse productie niet. Alleen vragen we ons af of uw bloedjes er nog plezier aan beleven wanneer het verhaal na oeverloos kabbelen zijn politieke agenda opdringt door deze monsters een vakbondskaart aan te smeren.

Regelneef

Zombillenium begon nochtans helemaal anders. De relatie tussen weduwnaar Hector en zijn achtjarige dochter Lucie leek de spil. Hij maakt als veiligheids­controleur lange dagen om haar een comfortabel leven te geven.

Dat deze overijverige regelneef bij een onverwachts bezoek aan het attractiepark zijn verdiende loon krijgt, vinden we desondanks sneu voor Lucie. Een beet van de bloeddorstige directeur verdoemt de man namelijk tot een monsterbestaan.

Deze visueel knappe en goedbedoelde huiverfilm telt voorts nog enkele guitige knipogen, maar ook zijn er de talloze dode momenten die als lijken uit de kast vallen. Ze beletten dat de vonk met volle geweld overslaat.

(Verschenen op 20 maart 2018 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s