Home again | Hallie Meyers-Shyer

Reese Witherspoon laat zich het hof maken door een stel knapen in deze triviale komedie van de dochter van It’s complicated-regisseur Nancy Meyers.

Geen kans laat Reese Witherspoon (Big ­little lies) nog onbenut om te toeteren dat het de hoogste tijd is voor sterkere vrouwenrollen – en verdomde gelijk heeft ze. Maar bewijst ze zichzelf en haar seksegenoten wel een dienst door in de zoveelste romcom zonder allure op te draven?

Schermafbeelding 2018-02-13 om 16.51.29

Witherspoon vertolkt de 40-jarige Alice, die haar man (Michael Sheen) en New York verlaat om met hun dochters een nieuwe start te maken in L.A.. Dat ze hun intrek kunnen nemen in de kloeke, ouderlijke villa die leeg staat en alle steun krijgen van haar moeder (een onderbenutte Candice Bergen), is een klein geluk.

Maar deze single mom leert dat comfort en luxe een gesel zijn zonder vent naast zich. Haar zelfmedelijden ­bereikt een monumentaal hoogtepunt wanneer ze voor de spiegel vol overgave de sluizen opengooit. Zijn we in een spin-off van Sex and the city beland?

In een ontmoeting met drie piepjonge filmmakertjes vindt dit niemendalletje zijn eigenlijke verhaal. Alice laat hen logeren in haar poolhouse, maar dat bevalt haar ex dan weer voor geen ­meter.

Something’s gotta give

Met Home again debuteert Hallie Meyers-Shyer als regisseur en scenarist. Dat zij ooit die stap zou zetten, viel te verwachten: ze is de dochter van het nu gescheiden regisseurskoppel Nancy Meyers (Something’s gotta ­give, The holiday) en Charles Shyer (Father of the bride).

Maar durf en een scherpe pen zitten ten huize Meyers-Shyer niet in de genen. Aan deze povere film is een bitse, eigentijdse screwball comedy verloren gegaan.

(Verschenen op 13 februari 2018 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s