Maze runner: the death cure | Wes Ball

Er is reden tot enthousiasme want met Maze runner: the death cure komt een einde aan een holle franchise.

Een dystopie is ongeloofwaardig zonder een levensbedreigende epidemie. Dat moet auteur James Dashner zich plots hebben gerealiseerd toen hij het derde boek van zijn young adult-reeks The maze runner ging schrijven.

17-maze-runner-the-death-cure.w1200.h630

Thomas (Dylan O’Brien) en zijn vrienden komen de remedie op het spoor. Vandaag zou daar een passende hashtag bij horen, maar hier gelden natuurlijk andere prioriteiten. Vergeet niet: de toekomst van onze soort ligt in hun handen. #foreverhumankind

Hun belagers zijn meedogenloos, maar gelukkig lijkt elke kogel op deze jongelui af te ketsen. Of schiet de vijand opzettelijk mis om de kijker te treiteren – 142 minuten lang?

CGI-geweld

Opnieuw hebben vaste regisseur Wes Ball en scenarioschrijver T.S. Nowlin niet de minste ambitie om Dashners bestseller naar een hoger niveau te tillen. De bioscoopbezoeker die betaalt voor een zot feest van CGI-geweld, kan tevreden zijn.

Dat zullen ook de producers zijn, wanneer het succes van dit opgeblazen spektakel hen een laatste keer langs de kassa loodst.

De film opent met een dolle achtervolging en in een vlaag van naïeve euforie dachten we nog even schrap te zitten voor een verfrissende, hoogst entertainende popcornfilm. Kijk hoe deze jonge acteurs zich smijten alsof ze onkwetsbaar zijn!

Vertraging

Maar het draaide anders uit, ook voor de cast: Dylan O’Brien belandde tijdens de opnames onder een auto, waarna de productie een hele poos stillag. De release komt met elf maanden vertraging.

Het valt te betreuren dat van dit uitstel geen afstel kwam.

(Verschenen op 30 januari 2018 in De Standaard)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s