Kingsman: The golden circle | Matthew Vaughn

Het hoeft opnieuw niet al te ernstig in dit tweede vehikel van de Kingsman-franchise.

Op missie in Glastonbury maakt Eggsy Unwin (Taron Egerton) het halverwege de film wel erg Bond. Om de ex-vriendin van een afgewezen Kingsman-kandidaat op het spoor te blijven, moet de jonge ­geheim agent haar voorzien van een zendertje. Er is slechts één manier om dat te doen: vaginaal.

Schermafbeelding 2017-09-26 om 23.06.06

De vettige puber in regisseur Matthew Vaughn en ­Jane Goldman, die ook samen het scenario schreven voor Kingsman: The secret service, is in de afgelopen drie jaar geenszins volwassen geworden. Alleen drukken Vaughn en zijn CGI-team nu, blakend van zelfvertrouwen na een onwaarschijnlijk ­bioscoopsucces, het gas­pedaal nog een stukje dieper in. Deze ­sequel is een doldwaze ­spionageparodie op steroïden die helaas ook meermaals een bocht mist.

Gemakzuchtig

De film borduurt voort op de beproefde succesformule. Achter de façade van een classy kleermakerij in hartje Londen gaat nog steeds een private geheime dienst schuil. Maar wanneer dat hoofdkwartier de lucht ingaat, is het voor de agenten tijd om in actie te komen.

Kingsman: The golden ­circle is zelfbewust en onbeschaamd licht vertier. Het fun-aspect komt voor de ­makers voorop, waarmee ze meteen alle kritiek pareren: voor ons hoeft het niet zo nodig complex of intelligent te wezen. Maar terwijl dat in de eerste film nog aanstekelijk werkte, voelt het nu gemakzuchtig.

Gelukkig weten een boel lichtelijk gestoorde bijrollen van onder meer Julianne Moore en Channing Tatum en zelfs, ­jawel, Elton John nog enigszins de meubelen te redden.

(Verschenen op 26 september 2017 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s