Seven sisters | Tommy Wirkola

Hard labeur voor Noomi Rapace, die zeven zussen vertolkt op een overbevolkte aardkloot.

Er schuilen magische krachten in het verhaal van deze film: je tenen gaan er spontaan van krullen. Met Seven sisters verfilmt Tommy Wirkola (Hansel & Gretel: witch ­hunters) een scenario dat de prullenmand toebehoorde.

In de niet zo verre toekomst pakt de staat over­bevolking aan met een eenkindpolitiek. Als kersverse grootvader van een zevenling – de moeder stierf in het kraambed – verzint Terrence Settman (Willem Dafoe) een trucje om te voorkomen dat ze zes van zijn kleindochters afnemen: hij geeft hen één identiteit om te delen. Elk meisje krijgt een dag van de week toegewezen waarop ze de flat uit mag en die identiteit aanneemt. Tot de meisjes jonge vrouwen zijn (allen ­gespeeld door Noomi ­Rapace) lukt dat behoorlijk, maar dan komt Monday op een dag niet thuis.

Schermafbeelding 2017-08-29 om 15.34.52

Je zou denken dat fans van Rapace waar voor hun geld krijgen. Helaas is het scenario zo oppervlakkig dat zelfs haar talent geen kans krijgt. De zusjes lijken meer een staalkaart van het betere escortaanbod (het gebrilde nerdje, het sletje, het stoere meisje, de hacker, het introverte zusje) dan personages van vlees en bloed. Om de boel gaande te houden, moet Seven sisters bovendien elk kwartier op zoek naar een nieuwe verwikkeling.

Cruella de Vil

De Zweedse actrice beleefde er mogelijk lol aan, maar wij ergerden ons algauw een ongeluk. Kers op de taart: Glenn Close speelt andermaal een Cruella de Vil-variant, alsof haar kunnen zich beperkt tot eendimensionale booswichten.

Het leven is kort. U kunt de inhoud van uw popcorn­emmer beter in een andere zaal vermalen.

(Verschenen op 29 augustus 2017 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s