A cure for wellness | Gore Verbinski

Een spa in Zwitserland is het toneel van een merkwaardig fenomeen. Maar dat is niet genoeg om tweeënhalf uur te huiveren.

Geen halfuur houden wij het uit in een ­jacuzzi, maar de bezoekers van een kuuroord hoog in de Zwitserse Alpen kijken er in deze film duidelijk anders tegenaan. Zij ­hebben het zo naar hun zin, dat ze er niet meer weg willen. Of is er meer aan de hand?

Veertien jaar geleden had Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean 1, 2 & 3) een kassahit te pakken met The ring, zijn remake van de Japanse horrorfilm Ringu. Nu wil hij ons voor het eerst ­opnieuw laten huiveren.

ff179880-f1fa-11e6-89f1-098b1cfdb31e

Verbinski maakt het zichzelf echter moeilijk door te geloven dat hij de kijker ­bijna tweeënhalf uur op de rand van zijn bioscoopstoel kan houden. A cure for wellness mag dan baden in een macabere sfeer van kille, trefzekere beelden, de film mist een plot waar vlees aan zit.

Dane DeHaan (The amazing spider-man 2, Life) speelt Lockhart, een weinig aimabele yup die zich uitsluitend bekommert om zijn plek op de bedrijfsladder. Hij krijgt de opdracht om zijn baas terug te halen uit deze Zwitserse spa. Maar niets loopt volgens plan en het toenemend gevoel van onbehagen dat zich op deze plek van hem meester maakt, kan hij maar niet van zich afschudden.

Wat aanvankelijk een potje huiveren beloofde te worden, ontaardt in een weerzinwekkend ‘sprookje’. Verbinski knipoogt tegelijk naar genreklassiekers die een ­horroricoon als Vincent Price onsterfelijk maakten. Maar A cure for wellness moet het vooral hebben van zijn uit­gesproken stijl. Dat levert helaas geen film op die onder je huid kruipt.

(Verschenen op 14 februari 2017 in De Standaard.)

Een gedachte over “A cure for wellness | Gore Verbinski

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s