Jack Reacher: Never go back | Edward Zwick

Er zijn vast slechtere ideeën dan een Jack Reacher-sequel. Al kunnen wij er zo gauw geen bedenken.

Soms vertelt de titel je alles wat je moet weten. Jack Reacher (Tom Cruise) keert terug en had dat beter niet gedaan. Maar als een film aan de kassa bijna viermaal zijn kostprijs oplevert, breng je een stel geldgeile producers niet zomaar op andere gedachten.

jack-reacher-never-go-back-people

In deze sequel ontdekt de ex-militair dat zijn voormalige overste beschuldigd wordt van spionage. In onvervalste commandostijl zal hij de waarheid aan het licht brengen. Dat klinkt niet enkel als een verlept cliché, het is het ook. Als er een algoritme bestaat dat scenario’s schrijft vertrekkende van bedenkelijke actiefilms, dan is dat in handen van de makers van deze film.

Knullige dialogen en potsierlijk vertoon gaan met elkaar op de vuist. ‘Ik ben de kerel op wie je niet gerekend had’, zegt Mister Scientology tegen zijn rivaal. Een houterig handgemeen volgt, en je kan er donder op zeggen dat Chuck Norris ergens in een schommelstoel goedkeurend zit te knikken.

(Verschenen op 8 november 2016 in De Standaard.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s